Karbantartás

Vállalati tevékenységeink során, valamint az épületeken teljesített szolgáltatásaink mentén, a partneri igényeknek megfelelően létrehoztuk az épületek karbantartási munkálataira szakosodott Műszaki Karbantartási és Kivitelezési üzletágat.

Szakembereink az épületgépészeti berendezések karbantartását, gépészeti felújításokat, kivitelezéseket végzik  a megrendelői igények alapján.
Munkáink során az alábbi szaktevékenységek végzésében szereztünk nagy gyakorlatot, amelyeket a támasztott igényeknek megfelelően, reális áron ajánlunk leendő partnereink részére. Szakvizsga bizonyítvánnyal rendelkező munkatársaink precízen, pontosan és maximális szakértelemmel végzik el a kijelölt feladatokat.

Klímák, hűtési-, és fűtési rendszerek,
szellőző rendszerek, szellőző berendezések

Kék-égbolt1-300x76
Tudatos Egészség és Környezet megóvás

Az épületek egyik létfontosságú, nagyon fontos berendezései biztosítják a létezéshez szükséges levegőt. A megfelelő minőségű és tisztaságú légáramlatok előállításával nem csupán az épületenergetikai szabályzásokért, hanem az ott dolgozók egészségéért, és életéért is felelősek vagyunk.

A tiszta levegőáramoknak, a szellőzésnek és a légkondicionálásnak fontos szerepe van abban, hogy megteremtsük az egészséges, kényelmes környezetet, melyben a legjobban érezzük magunkat: a megfelelő hőmérsékletet és kellemes páratartalmat.
A klímaberendezésünk karbantartását nemcsak az egészségünk védelme, hanem a gép élettartamát megnövelő, környezetvédelmi, illetve energiatakarékossági szempontok is indokolják.

A modern légkondicionáló berendezések tiszta, egészséges és friss levegőt fújnak, párátlanítják a levegőt és meggátolják a falak penészesedését.

DE…! A légkondicionálóban lévő szűrő betétek csak a por nagyobb szemcséit képesek megfogni, a hőcserélőre jutott mikroszemcsék pedig egy filmszerű réteget hoznak létre, amelyek melegágyai a gombáknak, baktériumoknak!

Mi a megoldás?

          Időszakos, évente legalább egyszeri karbantartás elvégzése. Szerver helységek esetében, a folyamatos üzem következtében negyedévente indokolt a klíma tisztítása, ellenőrzése. Az őszi leállás előtt a berendezéseken egy mechanikai tisztítást mindenképpen el kell végezni! A fertőtlenítést évente legalább kétszer el kell végezni, de legfőképpen a hűtési szezon kezdetén.

Forduljon hozzánk!
    

Az elhanyagolt, nem szakszerűen és a kellő rendszerességgel tisztított Split klíma beltéri egységek belső felületén, ventilátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium, gomba, penész, telepek.
E szennyeződések a készülék elindításakor, működésekor a levegőbe juttatják a kórokozók hadát, majd onnan szemünkbe, orrunkba, tüdőnkbe jutva olyan légúti betegségek kialakulásának kockázatát növelik, mint az:
                                                                                    allergia, asztma, legionellózis,
                                                                                  és a 10%-ban halálos kimenetelű,
                                                                                            a-típusú tüdőgyulladás.

Az élet minden területén alkalmazunk hűtő-, fűtő berendezéseket, amelyek üzemeléséért mindenhol tesz valaki a maga módján valamit. De ez sajnos nem mindig elégséges. A légkondicionáló berendezések önmagukban számos egészségkárosító probléma okozói lehetnek, amennyiben nem tisztítjuk, fertőtlenítjük azokat rendszeres időközönként.

Irodai munkát végző munkatársaink túlnyomó többsége azon hölgyekből áll, akik tevékenységeik révén fontosak és nélkülözhetetlenek, és akik súlyos betegségei komoly hátrányt jelentenek a körülöttünk zajló üzleti, és magánéletben egyaránt.

   

A tudatos környezetmegóvás érdekében, a klímagépekben használt hűtőközegek környezetkárosító hatását megelőzhetjük, ha szakemberrel tartatjuk karban légtechnikai berendezéseinket!
Cégünk rendelkezik a szolgáltatás biztosításához szükséges humán és tárgyi infrastruktúrával, vagyis a HKVSz által előírt és rendszeresen ellenőrzött megfelelő szakmai és adminisztratív személyzettel, műszer- és eszközparkkal, telephellyel, a szükséges számítástechnikai háttérrel.

 • Vállaljuk teljes rendszerek kiépítését anyagbeszerzéssel együtt!
 • A telepítést szakvizsgázott „ZÖLD kártyával” rendelkező klímaszerelő végzi a szabványoknak megfelelően.

Szakszerű tisztítással és fertőtlenítéssel megakadályozzuk, hogy a készülékekben legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben.

Megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre. A hűtőbordák permetezésére különös gondot kell fordítani!

A rendszeresen karbantartott berendezéseknél is jelen van a használatból eredő kopás, váratlan, előre nem látható meghibásodás, hirtelen leállás problémája, melyre rövid időn belül kell reagálni, megoldást találni, és kijavítani.
A „havaria” gyorsjavítások rendelkezésre állásának biztosítása legegyszerűbben, egy karbantartási szerződés keretén belül oldható meg. Ez alapján elsőbbséget biztosítunk a nem szerződött ügyfeleinkkel szemben, lehetőséget teremtve a 24 órás folyamatos ügyelet által nyújtott biztonságra, és a hozzá kapcsolódó – néhány órán belüli kiszállás, hibaelhárítás megkezdésének lehetőségére.

A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot is fogyaszt!

„Szárazanyag tartalom”

 Mint Klímaberendezés tulajdonost, tájékoztatjuk a jelenleg hatályban lévő, törvény erejű rendeletekről, amelyek a

„LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELMI ADATSZOLGÁLTATÁS”-i bejelentési kötelezettségükről, illetve a

,,HŰTŐ, ÉS KLÍMABERENDEZÉSEK TÖMÖRSÉGELLENŐRZÉS ÉS SZIVÁRGÁSVIZSGÁLAT” elvégzésére vonatkozó kötelezettségükről szólnak, az alábbiakban leírtak szerint.

A magas légköri ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályok a 3 kg-nál nagyobb hűtőközeg töltetű berendezések (ipari, kereskedelmi és komfort hűtőgépek, klímaberendezések) üzemeltetőitől/tulajdonosaitól rendszeres intézkedéseket követelnek meg. Az ózonkárosító anyagokról szóló 2037/2000/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 17. cikke, a 94/2003. (VII. 2.) Kormányrendelet 19. §-a, valamint az egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokról szóló 824/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet (F-gáz rendelet) 3. cikke kötelező évenkénti, nagyobb rendszereknél ennél gyakoribb szivárgásvizsgálatot ír elő.

Az Európai Parlament és a Tanács 842/2006/EK rendelete – a fluortartalmú üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzéséhez és minimalizálásához – előírja, hogy a hűtőberendezések üzemeltetői kötelesek biztosítani, hogy ezen berendezéseknél a szivárgást olyan képesítéssel rendelkező személyzet ellenőrizze, aki megfelel a tagállamok által kölcsönösen elfogadott képesítési követelményeknek. Ez Magyarországon egy u.n. „narancssárga jogosítvány” a HKVSZ által kiállított arcképes kártya. Az intézkedés várható környezeti haszna az, hogy jelentős mennyiségű ózonkárosító, ill. üvegházhatású gáz levegőbe jutását sikerül elkerülni vagy csökkenteni, a berendezések tulajdonosai pedig megbízhatóan, hatékonyan üzemelő berendezésekben és szakszerű szolgáltatásokban bízhatnak.

A 94/2003. (VII.2.) Kormányrendelet 19. §-a értelmében a 3 kg-nál nagyobb hűtőfolyadék-töltettel rendelkező hűtő-és klímaberendezések szivárgásmentességét 2004. január 1-jétől a tulajdonos köteles ellenőriztetni. Az évenkénti szivárgásvizsgálat elvégzését a környezetvédelmi hatóság ellenőrzi, s a kötelezettség megszegése esetén bírságot szab ki. Ezt szabályozza az egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységekre vonatkozó bírságról szóló 107/2007. (V. 9.) Kormányrendeletet.

 • Karbantartás
 • Javítás
 • Tervezés
 • Kivitelezés
 • Fertőtlenítés
 • Szivárgásvizsgálat
 • HLH-monitoring
 • Bontás-felújítás
 • Megsemmisítés
 • Gázlefejtés
 • Szerver klímák
 • Inverteres berendezések
 • Split rendszerű klímák
 • Fan-coil berendezése
 • Folyadékhűtők
 • Légkezelők, Ventillátorok
 • Légcsatorna tisztítás
 • Hulladékkezelés
 • Hűtőközeg feltöltés